pikkukakkosen puistossa

Erä-isä vs. City-äiti

Asun perheeni kanssa Tampereella. Perheeseeni kuuluu kolme suloista lasta sekä aviomieheni. Kolme alle kouluikäistä lasta pitää jalat tukevasti maan pinnalla ja vapaa-ajallakin on aina hyvää muksuseuraa. Mutta mitä sitä sitten vapaa-ajalla tekisi?

Erä-isä ehdottaa

Erä-isä ehdottaa ehdottomasti retkeilyä. Hän ei malta odottaa, että lapsista tulee sen verran vanhoja, että telttaretket onnistuvat. Vanha partiolaishenki nousee aina pintaan ”meillä ulkoillaan säällä kuin säällä”. Lähimetsästä löytyy vaikka mitä hauskaa ja lasten annetaan havainnoida luontoa monin eri tavoin. City-äidin täytyy siis siinä vaiheessa kääntää katseensa muualle, kun kolmevuotias juo kuralammikosta vettä.

Erä-isä on oppinut ymmärtämään, että retki on vasta retki, kun eväät ovat mukana. Erä-isä sytyttää Saunasaareen nuotion ja paistaa lapsille makkaraa. City-äiti miettii, mitä ihmettä hän syö, sillä hän ruokavalioonsa ei sovi punainen liha – ja asumattomaan saareen tuskin saa salaattia kotiinkuljetuksena. City-äiti ottaisi mielellään rannalla aurinkoa, mutta näki siellä hämähäkin aiemmin… jos se vaikka on tullut takaisin.

City-äiti vastaa

City-äiti nauttii siististä kaupunkiulkoilusta. City-äiti viihtyy mainiosti puistossa ja kyllä, aktiviteetiksi riittää jutustelu toisten äitien ja isien kanssa. City-äiti nauttii myös kaupunkilounaista. Vaikka se tarkoittaisikin lasten suosikkia Vohvelikahvilan jäätelövohvelia. Se nyt vaan on niin kätevän lähellä Pikkukakkosen puistoa. City-äiti ei ymmärrä, miksi Erä-isä vie lapset puistosta pois kiipeilemään Koskenrannan puihin. On siellä puistossakin kiipeilyteline?

Erä vai City vai CityErä

On täysin mahdollista, että Erä-isä voi viedä muksut itsekseen retkelle. Tai City-äiti ottaa lapset mukaan shoppailureissulle. Mutta mitä olisikaan CityEräily? Minulle se voisi olla pitkä kävelyretki Pyynikin maastossa. Olen asunut puolet elämästäni Tampereella Pyynikin rinteen toisella puolella ja nyt perheeni asuu toisella puolella Pyynikin metsää. Eli karttaa ja kompassia ei tarvita. Kätevää, sanon minä!  Lisäksi kaffet voi aina mennä juomaan Pyynikin näkötornille. Minun onnekseni Erä-isä on myös suostuvainen tähän kompromissiin. Mitä CityEräily voisi teillä olla?

Supermessuilla voi valita OutdoorErä tai Kotimaan Matkailumessut. Tai kokeilla CityEräilyä. Kierrä siis molemmat hallit ja poimi sinulle sopivat City, Erä tai CityEräily -osastot. Aina kannattaa myös kokeilla jotain uutta. City-äiti ihastui kalkkunamakkaraan sinapilla viime kesänä.

Jaa somessa:
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *