Hiihtoloman huipulta katseet kohti kesää

Laskettelemaan Tahkolle

Laskettelemassa mieheni Teemun kanssa

Hiihtolomani loppui kolme viikkoa sitten. Minulla on kolme muksua: 9-vuotias tytär sekä 7- ja 5-vuotiaat pojat. Tyttäreni ehdotti, että lähtisimme talvilomaksi opettelemaan laskettelua Lappiin. Ihan Lappiin asti emme kuitenkaan lähteneet, vaan tuttavaperheemme kanssa Tahkolle.

Sekä minä että mieheni olemme aika noviiseja laskettelussa. Onneksi mahdollisuudet harrastaa Tahkon seudulla olivat laajat: laskettelun lisäksi hiihdimme, luistelimme, pelasimme jääkiekkoa ja kävimme uimassa. Parasta ehkä kuitenkin oli hoitaa kolmekuista kummitytärtä.

 

Kolin huipulla

Ystäväperheemme lähti kolme päivää ennen meitä kohti Pirkanmaata. Me lähdimme samana päivänä ihailemaan Kolin kansallismaisemaa – ja ihailtavaa riitti. En olisi uskonut, että Kolin huippu olisi vaikuttanut niin suuresti, vaikka onhan se monet taiteilijatkin innostanut maalaamaan

 

 

Kolin upeat, lumiset maisemat

Kolilla oli myös paras kylpylä, missä olen koskaan käynyt. Koli Relax Spa on normaalisti neljän jälkeen K-18-paikka, mutta hiihtoloman kunniaksi pienemmät matkustajat saivat olla siellä kuuteen. Saimme kiulun, jossa oli viisi pientä Lumene-hoitotuotetta. Kylpylän puolella saunoihin oli merkitty, mitä hoitoa niissä suositeltiin käytettävän. Välillä saattoi mennä erilaisten suihkujen kautta väri- ja musiikkialtaaseen. Kun laitoin korvani veteen, kuulin Sibeliuksen Finlandian – kuinka ihanan rentouttavaa!

 

 

Kesäksi Saaristoon

Nyt kuitenkin on aika suunnata jo katseet kesään. Meillä toimistolla on jo aloitettu keskustelu, milloin kukakin on kesälomalla. Mihin sitten kesälomalla olisi syytä mennä? Itse olen viettänyt kaikki lapsuuden kesäni Turun Saaristossa, joten ajattelin toki suunnata sinne. Mutta tänä vuonna aion ottaa ilon irti Kotimaan Matkailumessuilla ja katsoa Suomen saariston osastolta kaikki vinkit. Mitä upeaa uutta löydänkään?

Saaristossa kesällä

 

Toinen kohde, johon kesällä aion tutustua, on lähempänä. Ellivuoren alue on tulossa Kotimaan Matkailumessuille isolla osastolla. Olen kuullut, että alue on kehittynyt huimasti ja aktiviteettiä löytyy. Superaktiivisen ja samalla rentouttavan talviloman jälkeen mieleni tekee aktivoitua kesälläkin.

 

Mitä sinä odotat kesältä? Millaiseen kohteeseen ajattelit matkustaa?

 

Jaa somessa:
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *