Joulutunnelmaa viherpeukalolla tai ilman

En ole saanut syntymälahjana viherpeukaloa (enkä joululahjaksikaan). Kuitenkin pidän kovasti kauniista asioista, kuten kukista.  Olen myös aina meidän Puutarha-messuilta ostanut kesäkukkia, yrttejä ja pari vuotta sitten orkideoita. Tykkään ostaa messuilta, koska saan aina sieltä tarkat ohjeet, miten kukkia tulisi hoitaa. Ohjeista huolimatta, kukat tuppaavat jossain vaiheessa kuolemaan. Onneksi anoppini hoitaa niitä välillä 

Kesäkukat juhannuksena
Kesäkukat juhannuksena
Kesäkukat elokuussa
Kesäkukat elokuussa

Jouluksi kukkia

Olemme lähes aina viettäneet joulua joko mieheni vanhemmilla tai omien vanhempieni luona. Vaikka joulua on aina koristeltu kotonakin, en kuitenkaan ole ostanut kukkia. Ne eivät yleensä kestä viikkoa ilman hoitoa. Nyt, kun vietämme viisivuotiaan innokkaan legorakentajan toiveesta joulua omassa kodissa (tai kaipa se taisi olla ihan minun oma idea), avaa tämä mahdollisuuden joulukukkahankinnoille.

En siis osaa hoitaa kukkia tai kasveja. Päätin siksi ostaa kotiini leikkokukkia. Olen monesti kertonut miehelleni, että haluan sidotun kukkakimpun. (Odotan muuten innolla kevään Puutarha-messujen yhteydessä toteutettavia Kukkasidonnan Suomen Mestaruuskilpailuita). Miksei joulunakin voisi olla sidottu kimppu perinteisen joulukukan sijaan tai rinnalla?

Kukkakaupassa – Joulunväriä vai väritöntä

Sisko-kimppu
Sisko-kimppu

Joulun väreiksi luetaan aika usein punainen ja vihreä. Olen ihastunut kultaisiin joulukoristeisiin. Kukissa sekä kynttilöissä suosin usein valkoista. Nyt päätänkin haastaa kukkakauppiaani ja tilata valkoisen jouluisen kimpun.
Kerroin Tampereen keskustassa sijaitsevassa Kukkaikkunassa, että haluan supertrendikkään kukkakimpun. Ajatus oli, että se saa olla rouhea ja rohkea. Kimppu voi olla ”väritön” tai siinä saa olla yksi väri… mieluiten ei punainen. Ja ehdottomasti leikkokimppu. Hetken suunnittelimme kimppua, kunnes päätin, että otan kaksi kimppua, siskon ja veljen. Sisko-kimppu tulee korkeampaan maljakkoon ja veli-kimppu matalampaan Aalto-maljakkoon. Koska floristi Tanjalla on hyvä maku, jätin hänet kimppujen pariin ja poikkesin ostamaan viimeiset joululahjat.

 

Trendikäs ja kaunis

Vaikka halusin trendikkään kimpun, halusin myös kauniin. Ja siinä onnistuttiin hyvin. Sisko-kimppu on korkea ja kapea ja se on tarkoitus nojata. Veli-kimppu taas rönsyilee. Havut tuovat jouluista tunnelmaa muun vihreän kanssa ja valkoiset neilikat taas luovat hillittyä kaunista tunnelmaa.
Mietin, pitäisikö rikkoa perinne ja ostaa vielä valkoisia tulppaaneita? Olen yleensä ostanut ensimmäiset tulppaanit vasta uudenvuoden jälkeen. Millaisia joulukukkia teillä on tänä vuonna?
Oikein rentouttavaa, rauhallista ja riemullista joulunaikaa sekä hyvää uudenvuoden juhlaa!

Radio Sun 30v kimppu
Radio Sun 30v kimppu

Hyvä yhteistyökumppanimme Radio Sun täytti tänä vuonna 30 vuotta. Alihankkijamme Bueno teki aivan upean kimpun heille. Onnea vielä Sunille!

Kannattaa seurata Supemessuja myös somessa facebook.com/supermessut sekä Twitterissä ja Instagramissa hästägillä #Supermessut – ja tiedät uusimmat uutiset, ohjelmavarmistukset ja messutunnelmat ensimmäisenä!

Jaa somessa:
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *