Kesäkukat pihamaalla vai leikkokukkia maljakossa

Pakko tunnustaa – olen valtavan huono kasvattamaan mitään. Tai ehkä sentään lasten kanssa olen ok kasvattaja. Innostun kovasti kasvattamaan yrttejä, kesäkukkia, tomaatteja ja mitä milloinkin… Mutta aina muutaman viikon tai kuukauden kuluttua huomaan, että homma ei toimikaan. Kukat tuskin kasvavat.

Kuitenkin rakastan kukkia. Minusta on ihana joka viikko ostaa kotiin leikkokukkia. Laitan ne maljakkoon saarekkeemme päälle, joten näen ne keittiössä häärätessä sekä televisiota katsellessa. Ja nyt kun kirjoitan tätä keittiön pöydän äärellä. Ja nautin kukista paljon, ihan niin kuin kynttilän polttamisesta syksyllä.

Kukkia toimistossa

Nyt päätin viime viikolla piristää myös työhuonettani ihanilla kukilla. Kävin Pirkkalan Kukkarissa työasioissa. Pirkkalan Kukkari on tulossa Puutarhamessuilla keväällä ja kävin katsomassa heidän upeaa suunnitelmaansa Urbaanien Puutarhojen mallipuutarhasta. Ja huomasin ihanat leikkokukat! Nyt työhuonettani koristaa kaksi ihanaa gerberaa ja nautin niistäkin kovin. Pidätkö leikkokukista? Entä kuinka usein ilahdutat itseäsi tai ystävääsi niillä?

Olen myös ihastunut sidottuihin kimppuihin. Viime hääpäivänä sainkin ihanan kimpun sidottuja kukkia (monen toiston jälkeen mieheni on ymmärtänyt, mitä tarkoitan sidotulla kimpulla). Nyt odotan innolla Suomen Kukkakauppiasliiton osaston kimppuja – kuinka monta niitä voi ostaa itselle? Ehkä tässä tapauksessa kannattaa harkita jopa kaverille kanssa -periaatetta.

tulppaani

Jospa kuitenkin onnistun kasvattamaan kesäkukkia…

Tänä kesänä lupaan kuitenkin yrittää kasvattaa kauniit kesäkukat. Meidän autokatoksemme on pohjoisen puolella, eli sinne ei oikeistaan paista aurinko. Mikä kukka viihtyisi siellä? Mikä olisi hyvä aloittelijan kukka? Parvekkeemme taas on kuumalla eteläpuolella. Kuihtuuko siellä kaikki? Mikä kukka kestää hyvin aurinkoa ja hajamielistä kastelijaa?

Otan mielelläni kaikki vinkit vastaan. Kolmas paikka, jonne ajattelin istuttaa kukkia, on kasvimaamme Tahmelan rannan tuntumassa. Ajattelin laittaa sinne oman leikkokukkameren, josta voin sitten poimia omat kukat maljakkoon kotiin. Kukkamerta on onneksi luvassa ennen kesää Puutarhamessuilla. Onneksi siellä on myös ammattilaisia, jotka mielellään neuvovat meitä, joilla on viherpeukalo keskellä kämmentä.

Jaa somessa:
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *