Aurinkomatkat ja Finnair vievät Pariisiin

Kotimaan äkkilähtö: kohteena Helsingin Matkamessut

Lähdimme tammikuisena torstaina kollegani Annen kanssa Helsinkiin Matkamessut-retkelle. Teimme samanlaisen reissun myös viime vuonna. Torstaina Matkamessut on tarkoitettu vain alan ammattilaisille (…ok, olen messuammattilainen, joten ehkä sovin tähän päivään mukaan). Lisäksi torstaina messuille on rakennettuna liikematkustus alue, Travel Business Forum. Messualan ammattilaisena ihailen tätä, että kokonainen alue muutetaan yön aikana ohjelma-alueeksi. Wau!

Business Travel Forum

Tutustuimme ensimmäiseksi Ruotsin osastoon. Minulla on kolme alle kouluikäistä lasta ja Annella taas kaksi peruskoulun jo käynyttä lasta. Omat lapseni eivät ole vielä käyneet Ruotsia pidemmillä ulkomaan retkillä. Ja Ruotsiinkin olemme menneet laivalla. Olen miettinyt sitäkin, pitäisikö meidän ensi kesänä mennä Ruotsiin ja tulla vaikkapa lentokoneella takaisin (jotta lapset pääsevät lentokoneeseen). Toisaalta Kotimaan Matkailumessujen tekijänä mietin, kannattaako mennä merta edemmäs kalaan. Minne sinä suuntaisit kesälomareissulle kotimaassa? Ideat ja vinkit ovat lämpimästi tervetulleita!

Finnairin osaston upea tunnelma

Otin kuitenkin Ruotsin osastolta mukaan muutaman esitteen – jospa ne eivät kesään mennessä hukkuisi!  Seuraavaksi suuntasimme Annen kanssa Finnairin osastolle, johon kovasti ihastuin. Finnairilla oli kauniita lentoemäntiä ihanissa univormuissa ja ystävällisiä stuertteja tarjoilemassa heidän uusia, lennoilta ostettavia voileipiä (jotka muuten olivat todella hyviä!!).
Otimme kaffet ja voileivät ja istuimme osastolle katselemaan ja ihailemaan. Jättiscreeniltä tuli Aurinkomatkojen mainoksia eksoottisista maista. Osastolla oli ihanat designhuonekalut… ja siihen oli hyvin jätetty tyhjää tilaa oleskeluun. Lisäksi myös osastolla oli henkilökuntaa neuvomassa matkapakettien tai lentojen varaamisessa. Finnair ja Aurinkomatkat olivat todella onnistuneet – melkein teki mieli lähteä itsekin lennolle.

Finnairin osasto Matkamessuilla 2015

Jatkoimme matkaa vieressä olevalle Scandicin osastolle. Tampereen Rosendahlin Airi Tarvainen esitteli meille mahtavaa uutuutta: liikuteltavaa hotellihuonetta. Uutuus olisi ollut utopistinen, mutta huoneen hinta oli kuitenkin vain 290 € yöltä. Scandic to go kyllä peittoaisi muut majoitusvaihtoehdot festareilla, vai mitä?

Messupäivä kaikilla mausteilla

Kuohuviinilasillisella mietimme Annen kanssa, että meillä oli oikein onnistunut messuvierailu. Päivä tarjosi elämyksiä ja muistoja, houkuttelevia osastoja sekä lämminhenkisiä kohtaamisia uusien ja vanhojen tuttujen kanssa. Lisäksi messupäivän herkutteluhetket kruunasi Fazerin kauppa, josta saimme ostaa matkaevääksi uutuusherkkua: popcorn-maitosuklaa vei kielen mennessään! Totesimme yhteen ääneen, että juuri tätä onnistunut messupäivä on parhaimmillaan – ja sellaisen haluamme tarjota Supermessujenkin kävijöille huhtikuussa.

Jaa somessa:
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *