Lähelle vai kauas?

Tänä viikonlopulla aloitan kesälomani. Olen tottunut pienestä pitäen matkustamaan koko loman. Yleensä muksuna lähdimme perjantaina, kun v

WP_20160522_14_28_31_Selfie
Kesäfiiliksissä

anhempieni työt päättyivät ja suunnistimme Turun Saaristoon purjehtimaan neljäksi viikoksi. Vähän vanhempani reissasimme mieheni kanssa ristiin rastiin Eurooppaa ja joskus Aasiaakin. Jokakesäinen purjehdusreissu on aina tehty.

 

 

Tänä kesänä aion viettää ihanan lomani kolmen muksuni kanssa… ja täysillä Suomen kesästä, sateineen ja aurinkoineen, nauttien. Mutta minne? Koen jopa pientä etuoikeutta siinä, että olen saanut tutustua kotimaiseen matkailutarjontaan Kotimaan Matkailumessuilla. Suomessa on niin paljon upeita paikkoja!

 

Tampereen kartta muksuille mukavaa
Muksuille mukavaa Tampereella

Visti Finlandin sivuilla kerrotaan, että saksalaisista jopa 40% toivoisi matkansa olevan ympäristöystävällinen. Tämä trendi suosii erityisesti lähimatkailua, vaikka toki ympäristönäkökulman voi ottaa huomioon kaikessa matkailussa. Lähimatkailusta ympäristöystävällistä tekee mm. pienempi hiilijalanjälki jos liikutaan esimerkiksi junalla eikä lentokoneella.

 

 

WP_20160522_14_25_25_Pro
Milavidan labyrintti

Aion ottaa saksalaisturistista mallia ja suosia lähimatkailua. Olemme perustelleet Tamperetta messupaikkana usein sillä, että 80% suomalaisista asuu 200 kilometrin säteellä Tampereesta. Senhän voi ajatella myös toisinpäin. Meillä tamperelaisilla on Suomen potentiaalista 80% 200 kilometrin säteellä. Päiväreissun voi hyvin tehdä moneenkin paikkaa – vaikka lapsista toki on kiva jäädä yöksikin uusiin paikkoihin. Herra Hakkaraisen talo – täältä tullaan!

 

 

Hauskaa lomaa, sitten kun se sinulla koittaa. Oletko jo muuten valinnut kesäreissukohteen? Vinkkejä voi hakea Kotimaan Matkailumessujen näytteilleasettajaluettelosta. Varo vaan runsaudenpulaa ;)

 

 

Jaa somessa:
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *