Muutakin kuin kukkaloistoa

Puutarha-messuilta odotetaan kukkaloistoa. Tänä vuonna se toteutuu varsin mallikkaasti: Suomen Kukkakauppiasliiton Hämeen Piiri järjestään Kukkasidonnan Suomen Mestaruuskisat ja Viher- ja Ympäristöliiton mallipiha-alueen viereen rakennetaan Tampereen keskusta, jossa on mm. täydessä lehdessä olevia puita suoraan Etelä-Euroopasta. Tampereen Puutarha-messuilla voi siis kokea kevään etukäteen!

Piharakentaminen

Kivetyksiä, Puutarha 2015-messuilla
Kivetyksiä, Puutarha 2015-messuilla

Puutarha-messuilla on kuitenkin paljon muutakin kuin kukkaloistoa. Pihakiveyksiä messuilla on ollut aina ja tänä vuonna ne ovat hyvin esillä myös. Tietysti VYRA:n kadulla, mutta mm. HB-Betonin isolla osastolla. Piharakentaminen on kuitenkin paljon monipuolisempaa kuin kiveykset.

Mökit, saunat ja aitat

Meillä Tampereen Puutarha-messuilla tulee olemaan hieno valikoima mökkejä, saunoja ja aittoja. Mukana on sekä uusia että vanhoja toimijoita. Mukana ensimmäistä kertaa on jopa kolme toimiaja: Salvos, Teuvan mökki ja Piha-Tuuri Pohjanmaalta. Salvoksella on mökkien ja saunojen lisäksi aittoja, jotka on valmistettu vahvasta hirrestä. Sellaisessa kun saisi juhannusyön nukkua! Teuvan Mökki- ja Sorvituotteella on puolestaan valikoimissaan mm. puulatoja ja leikkimökkejä. Jos taas hirsi ja puu eivät sytytä, kannattaa tutustua Savon lasituotteen lasipaviljonkeihin.

Vain sittenkin vähän pienempää… ehkäpä kylpytynnyri?

Terassi, Puutarha 2015 -messuilla
Terassi, Puutarha 2015 -messuilla

Kylpytynnyrit tulivat kunnolla markkinoille kymmenisen vuotta sitten. Ja ne ovat edelleen hyvin IN. Selkeästä syystä myös – tynnyreissä on mukava kylpeä vähän viileämmälläkin säällä, jota Suomen olosuhteet hyvin tarjoavat  yleensä syksyisin ja keväisin, mutta (valitettavan) usein kesäaikaan myös. Kylpytynnyrivalikoimaa on mm. Visorin, AMH-Puun ja Svenska Badrumsinredningarin osast

oilla.

 

Puutarhan suunnittelua ja rakentamista

Puutarhasuunnittelua on monellakin eri osastolla mm. AH-Toimen, Omatarhurin, Pinsiön Taimiston ja Barkholtin taimiston pisteillä. Yrittäjillä on omat tapansa esitellä ja toteuttaa visioita juuri sinun puutarhaasi, joten kannattaa käydä vaikka jokaisen tekijän juttusilla, ensin messuilla ja sen jälkeen liikkeissä, kenet sitten valitsetkin puutarhasi tai pihasi toteuttajaksi.

 

Innolla odotan kaikkea tätä upeutta, jotka näytteilleasettajat ja yhteistyökumppanit tuovat messuille mukanaan. Koska Puutarha-messuilta alkaa kevät, toivoisi, että seuraavat puolitoista kuukautta menisivät vauhdilla. Puutarha-messut ovat muutakin kuin kukkaloistoa ja piharakentamista… ne ovat myös puutarhakalusteista, puutarhakoneita, Deli-alueen herkkuja, puutarhatorin antimia ja paljon paljon muuta. Yksi messuvinkki vielä – varaa aikaa riittävästi, vaikka ostamalla kahden päivän

Ikitaito, Puutarha 2015-messuilla
Ikitaito, Puutarha 2015-messuilla

lippu ;)

 

ps. Nämä valikoimat ovat tulevien näytteilleasettajien nettisivuilta, he tuovat toki vain osan mallistostaan messuille mukaan.

Jaa somessa:
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *