Pääsiäiskasvatusta

Minulla on viherpeukalo keskellä kämmentä, joten päätin aloittaa kasvatusurani mahdollisimman simppelistä asiasta – rairuohosta. Tämä kirjoitus ei siis ole ohje: näin kasvatat täydellisen rairuohon. Omia vinkkejä voi toki jakaa muiden lukijoiden kanssa.

Päätin siis laittaa lapsieni kanssa rairuohot kasvamaan. Pakkauksessa sanottiin, että ne kasvavat viidessä päivässä tai siis alkavat itää. Nyt on menossa toinen päivä ja merkkejä ei ole vielä havaittavissa… Olen muistanut kastellakin (kai) niitä. Rairuoho ehtii siis hyvin pääsiäiseen.

Purkeista eläimiä

Rairuohon kasvatustaKoska olen epävarma kasvattamisen suhteen, ajattelin tehdä kasvatuspurkeista itsessään hauskoja. Eli jos kaikki ei mene kuin Strömsössä, niin meillä on kuitenkin kivoja pääsiäiskoristeita. Lapset saivat päättää, mitä purkit voisivat olla. Esikoiseni (Pihla 7 v) ymmärsi jo normaalien pääsiäiskoristeiden päälle ja ehdotti kissaa. Voitto (5 v) halusi, että tehdään sonni ja Toivo (3,5 v) ei osannut päättää. Itse ehdotin pupua ja porkkanaa (ok, ei perinteinen pääsiäisjuttu, mutta ajattelin, että rairuohon kasvaessa siitä voisi tulla hauska). Rairuohopussista saimme vielä idean tehdä tipun.

Purkkien tekeminen oli hauskaa. Ajattelin ensin maalata maitopurkin jämät, mutta lopulta paperin liimaaminen päälle tuntui parhaalta ratkaisulta. Sitten vaan muotoilemaan pupunkorvia ja kissanhäntää – tosi nastaa. Lapsetkin pääsivät mukaan tekemään. Porkkanan osoitin meidän kuopukselle ja hän viivoitti sitä ahkeraan. Suora viiva ei ole aina niin helppoa. Pihla ja Voitto leikkasivat ja liimasivat ja niin meillä oli viisi hienoa purkkia täytettäviksi.

Mutta sitten itse istutus

Kävimme ostamassa kaupasta pienen pussin multaa, jota tosin jäi sen verran, että voimme vaikka istuttaa yrttejä. Ehkäpä niitä on parin kolmen viikon päästä Puutarha-messuilla myynnissä. Multa ei kuulemma haise hyvälle. Lapset ovat niin ihanan aitoja. Istutus oli kaikista hauskaa. Vaikka ajattelin, että tästä tulee siivouskeikka, koin sen tärkeäksi, että kaikki saivat laittaa multaa. Ja sitten myös siemeniä.

Nyt sitten vaan odottamaan

Onneksi tässä on enää muutama päivä, kun ruoho alkaa kasvaa. Maltan tuskin odottaa. Muksut ovat vähemmän kärsimättömiä, luulen että hahmot itsessään ovat heistä hauskoja. Ensi sunnuntai on palmusunnuntai, jolloin Tampereella mennään virpomaan. Ihanaa, kun kevät on pitkällä ja pajunkissojakin on jo kuulemma näkynyt.

Sen verran lapset innostuivat kasvatuksesta, että ajattelin viedä heidät Tampereen Puutarha-messuilla Suomen Puutarhakuppiaat ry:n osastolle. Pinsiön Taimisto on lahjoittanut tuleville viherpeukaloille satomansikan taimia. Siellä lapset saavat veloituksetta istuttaa oman taimensa. Ja ajatelkaa sitä riemua, kun taimi alkaa tuottaa oikeita mansikoita kesällä. Sitä varsinkaan ei malta odottaa!

Jaa somessa:
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *