Puutarha pukeutuu syksyyn

Olen aina pitänyt syksystä. Syksyllä on ihana pukeutua kesän jälkeen ”oikeisiin vaatteisiin”. Lisäksi syksy tuo esiin ihanat ruskan sävyt ja pimeneviin iltoihin saa tunnelmaa kynttilänvalosta. Olen usein ajatellut, että kaikki alkaa syksyllä, vaikka puista lähtevätkin lehdet ja kukat joutuu siirtämään kompostiin. Tänä vuonna päätin pukea myös pikkupuutarhani syksyä varten.

Orvokkipenkkiä kokoamassa

Trukkilavojen uusiokäyttöä

Sain yhdeltä ihanalta asiakkaaltani viime messujen jälkeen neljä trukkilavaa. Pinterest on täynnä ideoita eri tarkoituksista, mihin trukkilavoja tuunataan. Kolmesta tein penkin (eli maalasin ne värikkäillä sävyillä ja laitoin päällekkäin) ja yhdestä tein itselleni orvokkipenkin. Ostin Puutarha-messuilta Mäkelän Puutarhalta mustia ja valkoisia orvokkeja. Ne sopivat hienosti vihreään kukkatelineeseen. Tämän orvokkipenkin asetin ihan meidän ulko-oven eteen. Ideana on, että se tuottaa iloa kaikille meillä vierailijoille, mutta eritoten meidän perheelle, joka kulkee ovesta päivittäin.

Syyskukat kehiin

Syyskukat: Krysanteemit, hopealangat ja murantit

Kuukausi sitten orvokit näyttivät siltä, että ne olisi pitänyt siirtää pois parisen viikkoa aiemmin. Hurautin luottokukkakauppiaalleni Hopeahipun Teijan luokse. Hän ehdotti minulle trendikkäitä valkoisia mustakeskustaisia krysanteemeja. Lisäksi itse halusin hopealankaa, sillä harmaahan on yksi syksyn ainaisista trendiväreistä. Vaikka kesällä penkki täyttyi kokonaan yhdetä lajista, halusin syksyyn enemmän variaatioita. Krysanteemien ja hopealankojen lisäksi penkkiin pääsi muratteja. Viime Puutarha-messuilla ihastuin tähän roikkuvaan kasviin ja nyt meillä sisälläkin kasvaa muratti. Pakkasten tullessa aion laittaa penkkiin vielä kanervia. Niistä onkin iloa sitten koko talveksi.

Kukkapenkki on ulko-ovemme vieressä ja on saanut paljon positiivista huomiota. Olen kovin ylpeä siitä, sillä olen vasta aloitteleva viherpeukalo. Miten teidän puutarhanne pukeutuvat syksyyn? Mikä tekee syksyn kivaksi puutarhassa?

Meidän ulko-oven kukat

 

Jaa somessa:
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *