Suomi-muotia Pauliinan vaatekaapista

Rakastan vaatteita, olen aina rakastanut. Valitsen vaatteeni huolella. Yritän ostaa laatua, toki aina välillä sortuen johonkin muotihömpötykseen. Tyylini on klassinen rennolla twistillä. Tämän kirjoituksen tarkoitus on kurkistaa vaatekaappini sisältöön ”suomalainen design ja muotoilu” -lasit silmillä.

Uhanan villatakki, Katri Niskasen housut, Omanan korvikset

 

 

 

 

 

Yksi helmi muotibrändi on tamperelainen Uhana Design. Uhana on perustettu vuonna 2012 ja tunnettu mm. pisarakorviksista, upeista kukkakuoseista,

villaleggareista, kesän Girl gang -mallistosta… Lista on pitkä. Uhanan perustajat Mira Vanttaja ja Hanna Virkamäki ovat viidessä vuodessa luoneet mahtavan brändin, jonka uutta mallistoa odotan aina innolla. On myös ollut huimaa, miten paljon julkisuudessa on näkynyt heidän vaatteitaan. Lisäksi mm. Kotimaan Matkailumessujen hyvä yhteistyökumppani, Visit Tampere, on ostanut työvaatteet Uhanasta. Omasta vaatekaapistani löytyy lämmin unelmavillatakki, Girl gang -teeppari, kukkasilkkipaita, kukallinen silkkimekko, tunika, bomber-jakku ja läjä korviksia.

 

 

Toinen omista suosikeista on tamperelainen Nouki.

Noukin housut, Marimekon paita ja Ommellisen huivi

Nouki on perustettu samana vuonna kuin oma design-yritykseni eli 2015. Olimme Turun designtorilla vierekkäisillä osastoilla Anna Reilinin ja Saara Naskalin kanssa ja tutustuimme. Pidän siitä, että minulla on kontakti yritykseen, jonka tuotteita ostan. Siksi tykkään shoppailla messuilla. Noukin vaatteissa niiden rentous ja ajaton tyylikkyys kiehtovat minua. Pidän siitä, että vaate näyttää – mutta myös tuntuu – hyvältä päällä. Nouki-vaatevalikoimani kasvaa koko ajan. Viimeksi syksyllä ostin Jyväskylän designtorilta supertrendikkäät superleveälahkeiset housut. Tämän syksyn ehdoton must!

 

 

Vanja Sea on suosikkini serkkuni ansiosta. Hän osti tyttärelleni Vanja Sean kankaista ommellun Murun mekon yhdeksän vuotta sitten. Mekko on toki tallella odottamassa seuraavaa käyttäjää – varmaan vuosikymmeniä. Vanja Sea on perustettu 2004 ja sen pääsuunnittelijana toimii suomalais-japanilainen muotoilija Rosa Piironen. Rosalla on ihana putiikki kauniissa Fiskarsissa, jossa hän myös ompelee ja suunnittelee vaatteita. Fiskarsin reissulta tyttäreni toivoi pandatumppuja (hän ei suostu enää muita käyttämään) ja itse aloin unelmoida tunikasta. En ole kovin hyvä odottamaan, joten tunika kuuluu nyt garderobini helmiin.

Vanja Seen tunika

 

 

Voisin jatkaa upeiden merkkien kehumista kirjan verran. Kengistä rakastan Minna Parikkaa. Olen pyhittänyt yhdet Parikat juhliin, joten pitihän minun ostaa myös office-kengät. Ja puputennareita ei voita mikään! Katri Niskasen skin pantsit ovat niin hottia. Puhuimme ystävättäreni kanssa skin pantseistä: ne sopivat lasten kanssa leikkipuistoon, työarkeen ja illalla ravintolaan. Niistä on kasvanut luottopökäni – ne päällä itsevarmuus lisääntyy. Ommellisen kaupasta voisin ostaa vaikka mitä! Yksi suosikkimerkkini on Nokian neulomo. Rennot yksiväriset vaatteet valtaavat vaatekaappini. Minun on ollut pakko ostaa Nokian Neulomon tunikoita ja haalareita useampaa sävyä… vaatehullu kun olen. Käytän usein oman yritykseni eli Designverstas Omanan koruja. Vaikka arjessa tykkään kyllä yhdistää eri yritysten korvikset oman malliston Salamatkustaja-koruun.

Noukin takki, Uhanan Girl Gang -paita ja Nokian Neulomon hame

 

 

Vaatteista ja muodista voisi kirjoittaa paljon. Nyt kirjoitin hyvin henkilökohtaisella otteella vaatekaappini sisällöstä, mutta näkökulma Suomi-muotiin voisi olla vaikka ekologisuus tai kansantaloudellisuus. Itsellä ostokriteeri on eritoten ollut ulkonäkö. Rakastan vaatteitani! Mikä on sinun suosikkisi Suomi-brändeistä? Miksi ostat suomalaisia vaatteita?

Jaa somessa:
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *