Herra Hakkarainen Kotimaan Matkailumessuilla 2014

Supermessut – yhdessä tai erikseen

Supermessut järjestetään nyt kolmannen kerran. Mitkä ihmeen Supermessut? Supersankareita? Tämä tulee ensimmäisenä mieleen 5-vuotiaan pojan äidille. Super-sana ei messuissa kuitenkaan kuvasta supervoimia kuten lentämistä tai näkymättömyyttä. Päinvastoin – me messuhenkilöstö yritämme pitää jalat maassa ja näkyvästi kertoa, mitä olemme tekemässä. Super-sana kuvaakin Supermessuissa upeita tapahtumia.

Supermessut-tapahtumakokonaisuuden muodostavat ensi keväänä Puutarha, Kotimaan Matkailu, OutdoorErä ja Keräily. Sloganiksi markkinointipäällikkömme Jouni pyöritteli ajatusta: ”Yhdessä tai erikseen – Supermessut”. Tässä oikeistaan on Supermessujen syvin olemus. Messut toimivat omina hyvinä messuinaan erikseen tai sitten voit poimia omat suosikkisi jokaisesta hallista. Supermessuja yhdistää kevät. Supermessujen messuteemat vaihtelevat joka vuosi.

Supermessuissa pyritään siihen, että jokainen tapahtuma olisi omassa hallissaan. Niin saamme paremmin pidettyä messupaletin värit sekoittumatta. Tämä myös mahdollistaa sen, että vain yhdestä kevään messutapahtuman teemasta kiinnostunut kävijä pystyy mutkattomasti viettämään aikaa haluamillaan messuilla.

Mitä Supermessut tarjoavat messuvieraille?

Leikittelin ajatukselle, että tulisin kävijänä Supermessuille. Jos messuseuranani olisi kolme muksuani, viettäisimme ajan Kotimaan Matkailumessujen puolella E-hallissa. Siellä miettisimme seuraavan kesän matkakohteita, ihailisimme Katti-Matikaista ja ehkä uskaltaisimme halata Herra Hakkaraista. Anoppini seurassa olisimme Puutarha-messuilla. Hän on entinen puutarhuri ja innokas parvekkeen sisustaja. Hän kertoisi minulle, mitä helppohoitoisia kasveja kannattaa ostaa (Nimim. Viherpeukalo keskellä kämmentä).

Mieheni kanssa menisimme OutdoorErään katsomaan retkeilyreppuja. Lisäksi uskaltaisin ehkä ampua Jousimetsästäjäliiton kokeiluradalla samaan aikaan, kun mieheni ostaisin kalastustarvikkeita. Siis EHKÄ uskaltaisin. Jos messuseuralaiseni olisi äitini, menisimme ensimmäisten messuvieraiden joukossa Keräilyyn etsimään antiikkiaarteita. Sen jälkeen kiertäisimme jokaisen hallin pikapikaa ja päätyisimme kuohuviinibaariin lepuuttamaan jalkojamme.

Minkälainen messukävijä sinä olet? Kierrätkö messut nopeasti vai tarkasti joka osaston? Aiotko mennä yhteen Supermessujen tapahtumista vai kiertää kaikki? Vai kenties tulla useampana päivänä messuille? Kenet sinä valitset messuseuralaiseksesi?

Jaa somessa:
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone

Kommentit kirjoitukseen “Supermessut – yhdessä tai erikseen

  1. Vanha latinisti tietää, että Super tarkoittaa ’yli’ ja varoo ostamasta superhintaista tuotetta. Sitä vastoin kävijälle ylivoimaiset eivät Supermessut viime keväänä olleet vaan monin tavoin antoisa kokemus. Matkabloggaajan oli luonnollista keskittyä Kotimaan matkailumessuihin, ja täytyy sanoa, että moinen on kuulostanut uudelta tiedolta monen bloggaajakollegankin korviin. Jäävätkö ne tammikuisten messujen alle unhoon? Ainako matkustamme merta edemmäs kalaan?

    Huhtikuussa uudestaan. Viime vuonna pyörähdin pikaisesti kirjamessuilla ja kiertelin sitten lisää matkapuolella. Päivän kokemus antoi idean uuteen hankkeeseen, kun matkabloggaaminen tuntui olevan monelle yrittäjälle sekä kiinnostava että hämmentävä ajatus.

    Jospa saisin olluksi messuilla kaksi päivää tällä kertaa, sunnuntaina ohjelmassani on muuta. Ehkä vanhasta rakkaudesta pitäisi kurkistaa keräilyn puolelle… minkä ammattilaiskiertelyltä muualle kerkeää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *