Suuntaa Supermessuhulinoihin viikonloppuna – yksin, kaksin tai koko perheen kera

Supermessut ovat NYT viikonloppuna. Eilen maanantaina aloitettiin Puutarha-messujen mallipihojen eli  Urbaanien Puutarhojen rakentaminen. Lisäksi OutdoorErä -messuhalli mitoitettiin ja Kotimaan Matkailumessujen hallia siivottiin. Tampereen Messut järjesti viime viikonloppuna huikeat Hevoset -messut. Nyt sitten messuja rakennetaan kolme päivää ja sen jälkeen show voi taas alkaa.

Kukkaloistoa ja parvekkeen stailausta

Minulta usein kysytään, mitä odotan messuilta. Yhtä messuprojekti tekee noin vuoden, joten siinä ajassa odotukset muuttuvat moneen otteeseen. Lisäksi saan keskustella etukäteen näytteilleasettajien kanssa, joten tiedän aika hyvin, mitä messuilla on tarjolla. Suurin odotukseni kuitenkin on, että messuille tulee paljon kävijöitä, jotka ovat tyytyväisiä näytteilleasettajien tarjontaan. Lisäksi odotan, että näytteilleasettajat ovat tyytyväisiä messuihin. Silloin vuoden työni on ollut erityisen arvokasta.

Puutarha-messuilta odotan kukkaloistoa. Iiisoja tulppaanikimppuja, kauniisti sidottuja kukkakimppuja ja ehkä, vaikka en viherpeukalo olekaan, niin kesäkukkien ostamista. Pian on jo niin lämmin, että niitä voisi pitää parvekkeellakin! Lisäksi odotan erittäin innolla Stailaa parveke -kisaa. Aion todellakin mennä itsekin stailaamaan parvekkeen ja osallistua kilpailuun Instagramissa. Puutarhan Deli-alueen herkkuja ja erikoisuuksia odotan vesi kielellä!

Mitä ostan Puutarhamessuilta?

rakennusaikana
rakennusaikana

Tänä vuonna Puutarha-messuilla on erityisen paljon kotipihojen rakentajia. Itselläni ei ole tarvetta pihasuunnitelmaan, sillä asun rivitalossa, jossa on iso yhteispiha. Aion uudistaa parvekkeidemme sisustukset, joten niihin haen vinkkejä ja tarvikkeita. Pirkkalan Kukkarin osastolle tulee pensaspuolukka. Rakastan pensasmustikoita, joten tämän uutuuden kasvattamista täytyy kokeilla. Viime vuonna messuilla oli paljon pieniä parvekekeinuja mm. Kruunukalusteen ja Lähdesmäen osastolla. Tuumin paraikaa, sopisiko sellainen meidän parvekkeelle?

Kotimaan Matkailumessuilta löydettyä

Lapsiperheen äitinä aion suunnitella meille kesälomamatkan Kotimaan Matkailumessujen puolella. Meillä on vakiokaupungit, jossa käymme sukulaisten ja ystävien luona kesällä – Turku, Rauma ja Porvoo. Löydänkö uusia ideoita näistä kaupungeista? Vai pitäisikö tehdä reissu vähän tuntemattomampaan kaupunkiin? Matkailukohteita lapsiperheille on paljon ympäri Suomea, nyt pitää vain bongata parhaat messuilta.

Aion siinä sivussa tosin katsoa kulttuuritarjonnan myös. Olen kuullut paljon kehuja Serlachiuksen museosta. Siinä olisi oikein oiva kulttuurimatkan kohde. Lisäksi messuilla on aikuisille suunnattu Tilaviinibaari. Toivottavasti ehdin käymään siellä maistelemassa suomalaisia viinejä. Kotimaan Matkailumessujen vauhdikasta ohjelmaa odotan innolla.

Uusi kokemus – OutdoorErä

Ehkä kuitenkin odotan eniten sitä, miltä OutdoorErä -messut tulee näyttämään. Koska teemme yhteistyötä Riihimäen Messujen kanssa, en ole keskustellut paljoakaan tämän puolen näytteilleasettajien kanssa. Ihana tehopakkaus, Ninni, on hoitanut sen puolen. Odotan erittäin innolla kaikkea sitä tekemistä, mitä OutdoorErä -messut tarjoavat. Mutta uskallanko kuitenkaan kokeilla jousiammuntaa? Entä perhonheittoa? Vauden reppuja kuitenkin aion mennä katsomaan. Mieheni reppu alkaa jo olla käyttökelvottomassa kunnossa.

Keräily-messuille piipahdan myös. Messut järjestetään nyt 46. kerran. Se on aika huikeaa. Keräilystä löytyy aina jotain ihanaa, vanhaa, vintagea. Tänä vuonna toivon löytäväni ison rintaneulan. Minulla on neuletakki, joka kaipaa sellaista.

Lasten kanssa – ehdottomasti

Pidän itse jopa yksin messuilla kiertelystä. Mutta Supermessuille kannattaa tulla muksun kanssa. Meidän tenavien lemppari oli viime vuonna Avant Technon osasto, jossa he ”ajoivat” vihreitä koneita. Kampaajani lapset taas pitivät mansikan istuttamisesta ja he olivat saaneet mansikat kasvamaan kunnolla. Ehkä tässä on vähän haastetta minulle. Tennistä, frisbeegolfia ja tikanheittoa voi kokeilla OutdoorErän puolella. Ja sitten se mahdottoman laaja ja kiva ohjelma Kotimaan Matkailumessuilla: Risto Räppääjä, Muumit, Herra Hakkarainen, Katti Matikainen ja paljon paljon muuta!

Parhaat palat – yhdessä tai erikseen

Koska Supermessujen tarjonta on laaja, en voi kirjoittaa parhaista paloista muusta kuin omasta näkökannastani. Tätä Supermessut tarjoaa minulle ja perheelleni – mitä se on sinulle? Suosittelen tutustumaan etukäteen hieman siihen, mitä messuilla on. Näin messuvierailusta saa parhaat palat, juuri sinulle.

Jaa somessa:
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *