Täyden kympin tapahtuma

Kotimaan Matkailumessut järjestetään ensi keväänä kymmenettä kertaa.  Juhlavuoden kynnyksellä avaan Kotimaan Matkailumessujen tarinaa ja sitä, miksi tämä tapahtuma on täyden kympin messu!

Tampereen Messut on aina ollut halukas ottamaan repertuaariinsa uusia tapahtumia. Kotimaan Matkailumessut saikin alkunsa keväällä 2005, kun Tampereen kaupungin silloinen matkailujohtaja Kari Saikkonen ehdotti kotimaan matkailuun keskittyvää tapahtumaa Tampereen Messuille. Hänen mielestään Matka-messut eivät palvelleet kotimaisia matkailukohteita tarpeeksi hyvin.

 

Kotimaan Matkailumessut 2006

Ensimmäiset Kotimaan Matkailumessut järjestettiin yhdessä Puutarha-messujen kanssa 21.–23.4.2006. Tapahtumassa oli mukana peräti 215 näytteilleasettajaa. Osastoja oli hitusen vähemmän kuin nykyisin, mutta sivunäytteilleasettajia oli ilmoittautunut hyvin mukaan. Mukana matkassa ovat kulkeneet ihastuttavan monet yritykset mm. Etelä-Pohjanmaan Matkailu, Serlachius-museot, Tampereen Teatteri ja Suomen Saariston yrityksiä. Toimin itse ensimmäisten Kotimaan Matkailumessujen projektipäällikkönä. Suurimman osan työstä kuitenkin teki Greta Olkkonen, matkailualan pitkän linjan ammattilainen, joka nykyisin vaikuttaa Pikkupalatsissa. Muistan vieläkin tunnelman viimeisenä rakennuspäivänä 20.4.2006: Wau – tästä tulee aivan mahtavan upea tapahtuma!

 

Wau-fiiliksen herätti ja herättää edelleen Kotimaan Matkailumessujen näytteilleasettajien hienot panostukset tapahtumaan. Kun messumyyjänä myy osastopaikan, ei aina osaa kertoa, miltä se tulee näyttämään. Kotimaan Matkailumessujen näytteilleasettajat ovatkin aina osanneet erottua hyvin toisistaan upeilla designosastoilla ja monipuolisella sekä kiinnostavalla osasto-ohjelmalla.

Kotimaan Matkailumessut 2012

 

Toisenlaisen wau-elämyksen Kotimaan Matkailumessuilla tarjoaa runsas ja elämyksellinen oheisohjelma. Mikä olisikaan pikkutytön mielestä parempaa, kuin päästä halaamaan Pikku-Myytä? Kulttuurinnälkäinen kävijä on saanut nauttia Kotimaan Matkailumessuilla otteista erilaisia näytelmiä tai kesäteatteripätkiä. Ja lapset on huomioitu aina hyvin – he ja heidän vanhempansa kun ovat yksi tärkeistä kävijäkohderyhmistä.

Täyden kympin tapahtuma järjestetään siis ensi keväänä kymmenettä kertaa. Haluan jo nyt projektipäällikkönä kiittää kaikkia vuosien varrella mukana olleita näytteilleasettajia – te olette messutapahtuman suola ja sokeri. Lisäksi minulla on ollut aina loistava tiimi mukana tekemässä tästä messusta täyden kympin – kiitos siis KoMa-tiimi – nyt ja vuosien varrella.

Kotimaan Matkailumessut 2017
Jaa somessa:
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *