Uudenvuoden hulinaa Tahkolla

matkalla tahkolle
Matka taittui mukavasti musaa ja satuja kuunnellen

Rentouttavan joulun jälkeen lähdimme perheeni kanssa Tahkolle vaihtamaan vuotta. Olimme vuokranneet mökin, jossa oli neljä makuuhuonetta, sillä ystäväperheemme tuli myös mökille uudeksi vuodeksi. Perheeseeni kuuluvat mieheni lisäksi 7-vuotias tyttäremme sekä 5- ja 4-vuotiaat poikamme.

Halusimme lunta ja rauhaa

Tahko valikoitu määränpääksi, koska täältä Tampereelta on sinne kohtuullinen matka. Yleensä suuntamme viikonloppureissuun Helsinkiin, Turkuun tai Raumalle, minne kaikkiin on kahden tunnin ajomatka. Tahkolle navigaattori kertoi matkaa olevan lähes viisi tuntia. Tässä piti jo miettiä vähän viihdykettä lapsille. Matka taittui mukavasti Antti Tuiskua, Cheekiä ja Hevisaurusta kuunnellen. Lisäksi meidän vanhempien välillä lukemat sadut olivat muksujen mieleen. Takaisin tullessa jouduimme pysähtymään vain vartin tankkaustauolle… Miten se aina onkin niin, että menomatka tuntuu tai kestää pitempään?

Mihin majoittua yöksi

pauliina tahkolla
Taustalla Tahon rinteet ja superkiva puisto

Päätimme vuokrata mökin. Meitä olisi tulossa kuitenkin 4 aikuista ja 6 lasta, jotka kaikki olivat 4-7 -vuotiaita. Vaikka toki on mukava viettää lomaa pelkästään oman perheen kanssa, oli tämä ratkaisu aivan loistava. Lapsilla oli koko ajan seuraa toisistaan. Jos olisimme olleet hotellihuoneissa, olisi yhteismatka ollut erilainen.

Mökkiin päädyimme myös siitä syystä, että halusimme tehdä itse ruokamme. Lapsiperheenä syömme ”oppien mukaan” kaksi lämmintä ateriaa päivässä, joten

 

niitä oli kiva valmistaa kunnon hellalla. Lisäksi oli mukava ajatella, että kukaan ei häiriintynyt meidän melusta.

 

Lunta, raketteja, vettä ja rauhaa

shampanja
Piperin samppanja pakkaus avautui hienoksi jäämaljaksi

Meistä kukaan ei kovin aktiivisesti laskettele, joten vaikka Tahkolla oli vain pari mäkeä auki, se ei meitä haitannut. Tärkeintä olivat pulkkamäet, joita löytyi myös läheltä mökkiä. Tahko Span vieressä oli myös huippukiva leikkipuisto, jossa kaikki muksut viihtyivät hyvin. Nykypuistot rakennetaan niin kivasti, että siellä viihtyvät monen ikäiset ja ne toimivat myös talvella.

 

Uudenvuoden aattona Tahkolla järjestettiin ilotulitus – mukavasti jo kahdeksan aikaan illalla. Kävimme kaukaa sitä katsomassa, mutta kyllä oli upeaa! Lapset olivat oikein riemuissaan ja kyllä siitä itsekin nautti. Omia raketteja emme paukautelleet. Sen jälkeen laitoimme lapset petiin ja valmistimme uudenvuoden illallisen: blinejä ja samppanjaa.

 

Seuraavana aamuna tutustuimme Tahkon kylpylää. Siellä oli Wibit-seikkailurata (johon minäkin uskaltauduin mukaan). Lapset tykkäsivät peuhuta vedessä… ja ehkä vähän me aikuisetkin. Illan kruunasimme vielä pelaamalla joululahjaksi saamaamme Perhe Aliasta koko kymmenen hengen jengillä.

perhealias
Perhepelejä kahden perheen voimin mökillä

Parasta lomassa oli rauha, yhdessä vietetty aika, upeat maisemat ja hyvä seura. Kaiken toki kruunasi mukava pakkassää. Näissä tunnelmissa on hyvä aloittaa uusi vuosi!
Oikein vauhdikasta vuodenalkua teille!!

Jaa somessa:
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *